Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΨΗΛΟΒΡΑΧΙΩΤΕΣ




Αδέλφια Ψηλοβραχιώτες και πάλι μαζί μετά από αρκετό διάστημα.
Να σας ευχηθούμε από το χωριό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και χρόνια πολλά σε όλους.
Μεθαύριο Παρασκευή γιορτάζει η προστάτης του Συλλόγου μας, Παναγία - Ζωοδόχος Πηγή.
Παρότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, θα πρέπει όσοι μπορούμε να ανεβούμε στην Αγία Δευτέρα να εκκλησιαστούμε στον εκεί ιστορικό μας Ναό και να ανταλλάξουμε ευχές.
Κυρίως όμως να θέλουμε, θα πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ μας την υπέρβαση προκειμένου να προσφέρουμε στο ευλογημένο χωριό μας.
Την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ, εορτή και του Αγίου Γεωργίου δεν έγινε φέτος το πανηγύρι, που αναβίωσε ο Σύλλογός μας μετά από μεγάλη προσπάθεια καθότι, εκείνοι που φρόντιζαν για την λειτουργία του τα τελευταία χρόνια, βγάζοντας έξω τον Σύλλογο, φαίνεται πως κουράστηκαν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό, γιατί τα πανηγύρια μας, θα πρέπει να τα στηρίζουμε όλοι με κάθε τρόπο και όχι όποιος εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αγρινίου έχει ενημερωθεί για την Μελέτη Επισκευής του Σχολείου μας, που εκπονήθηκε μετά από παρέμβαση του Δημήτρη Βλάχου και με ενέργειες του γαμπρού του Ηλία, και μέσα στον Μάιο θα προχωρήσει η διαδικασία δια μέσω του Δήμου.
Μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την Σύλλογο, μετά τις διαδικασίες του Πρωτοδικείου που θα ορίσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες για το θέμα αυτό εξελίξεις.
Δυστυχώς ούτε και στον Αγαλιανό, έγινε πανηγύρι την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ, αλλά το κυριότερο είναι ότι το πρωί στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν λιγοστοί άνθρωποι και από το χωριό μας κανένας. Μοναδικό ευτυχές γεγονός ότι η Εκκλησία της Παναγίας στον Αγαλιανό έγινε αγνώριστη.
Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα θέματα, γιατί αν καταργήσουμε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας στο τέλος οι χαμένοι θα είμαστε εμείς.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου