Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σκόρπιες σκέψεις και παράπονα

* Λυπήθηκα όταν είδα να καταφθάνουν στο χωριό για να ψηφίσουν γέροντες και γερόντισσες που δεν μπορούσαν καλά – καλά να περπατήσουν. Μέχρι εκεί έφτασαν για να πάρουν τις εκλογές. Άμα δεν σε θέλουν φίλε στο χωριό, τι ρωτάς που είναι του Παπά το σπίτι;

* Και εδώ στον Ψηλόβραχο, θα έπρεπε να καταλάβουν κάποιοι ότι από καρό τώρα με την συμπεριφορά τους και τα έργα τους τα έκαναν θάλασσα. Ήλθε λοιπόν ο κυρίαρχος λαός και τους έστειλε από εκεί που ήλθαν, γιατί στον Ψηλόβραχο επί της ουσίας ποτέ δεν ήταν …

* Κρίμα γι΄ αυτούς γιατί δεν πρόλαβαν να γκρεμίσουν ότι με αγώνα και κόπο δημιουργήθηκε τόσα χρόνια από τον Σύλλογο. Μετά τα όσα έκαναν για την ΣΑΓΔΑΡΗ, τώρα κινήθηκαν να πάρουν το Σχολείο, για να το επισκευάσουν τάχα. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του χωριού και έχοντας κολλητούς Δημάρχους και Αντιδημάρχους, δεν βρήκαν ούτε ένα ΕΥΡΩ, για το Σχολείο και την ΣΑΓΔΑΡΗ. Τώρα τελευταία όμως τους πήρε το παράπονο. Δεν πειράζει, ο κόσμος τους κατάλαβε και τους γύρισε την πλάτη.

* Είναι πραγματικά ανεξήγητη η κίνηση του απερχόμενου Προέδρου του χωριού μας αλλά και του Δ.Σ. που προχώρησε στην απόφαση να πάρει ο Δήμος το Σχολείο. Κύριοι πέστε μας, τι θα το κάνει τώρα το Σχολείο ο Δήμος; Εσείς τι σχέδιο είχατε για το ιστορικό αυτό κτίριο; Ποιες μελέτες κάνετε; Πόσα χρήματα προγραμματίσατε για την επισκευή του; Κρίμα….

* Τώρα που ο κάθε κατεργάρης θα πάει στη θέση του, ας ετοιμαστούν να πάνε στη θέση τους και αυτοί που τόσο καιρό συμμετείχαν στην κουστωδία, κάνοντας τα όσα έκαναν, νομίζοντας ότι ο κόσμος δεν τους πήρε χαμπάρι. Ποιος υπολόγιζε ότι ανάμεσά μας, στον Ψηλόβραχο υπήρχαν συγχωριανοί μας, που συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν, στην περίπτωση του Παπά μας, του Σχολείο, της ΣΑΓΔΑΡΗΣ αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που σύντομα θα γίνουν γνωστές σε όλους;

* Δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιοι, υποτίθεται σοβαροί άνθρωποι και μάλιστα κάποιας ηλικίας θα έφταναν μέχρι το σημείο που έφτασαν με τον Παπά του χωριού μας. Εντάξει δεν είπε κανένας ότι έχουμε την κορυφή των ιερέων στον Ψηλόβραχο, έχουμε όμως ένα απλό ιερέα, τίμιο και ανθρώπινο, που επιτελεί το έργο του σεμνά και ταπεινά, χωρίς να ενοχλεί και να προκαλεί. Όμως αυτοί, οι 2-3, που τόσα χρόνια ήταν τάχα δίπλα στον Παπά μας, τι έχουν πάθει τώρα τελευταία και συμπεριφέρονται έτσι. Μήπως τους έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι ο πατήρ άρχισε να τους τα λέει όπως πρέπει;

* Γιατί δεν καταδικάστηκε άραγε από τους συγκεκριμένους η κίνηση που έγινε από το απερχόμενο Προεδρείο, να κατηγορηθεί ο Παπάς του χωριού μας στην Μητρόπολη; Μήπως διότι ήταν σύμφωνοι οι κύριοι αυτοί με τον καταγγέλλοντα; Κρίμα, αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν σε μια τόσο μικρή κοινωνία που θα έπρεπε ο καθένας από μας να έχει και ένα καλό λόγο μόνο για τον συγχωριανό του και πόσο για τον εφημέριό μας.

* Να ενημερώσω και τον γνωστό – άγνωστο που συμπλήρωσε το έντυπο για τον Σύλλογο, χωρίς φυσικά να υπογράψει κανένας από αυτούς που αναφέρονται, να του πω ότι ο Σύλλογος ζει και εντός των ημερών θα συγκροτηθεί σε Σώμα με απόφαση του Πρωτοδικείου. Και επ΄ αυτού κύριε κάνατε τα πάντα, αλλά δεν μπορέσατε να πετύχετε ΤΙΠΟΤΕ. Λυπούμαστε που για μια φορά ακόμη σας απογοητεύσαμε.

* Όσο και να προσπαθήσετε η ΣΑΓΔΑΡΗ και το ΣΧΟΛΕΙΟ θα γίνουν, όπως και έργα ανάπλασης στην περιοχή της Αγίας Δευτέρας. Ότι καλό και σωστό έγινε κει πάνω στο ιστορικό αυτό εκκλησάκι από τον προ πολλών ετών Πρόεδρο του χωριού μας Γεώργιο Βλάχο, θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Η προσφορά του στο συγκεκριμένο χώρο υπήρξε σημαντική και γι΄ αυτό θα συνεχιστεί.

* Κλείνοντας μέσα από αυτή τη στήλη θα θέλαμε να συγχαρούμε τον νέο μας Πρόεδρο, τον Νίκο Τσούλο, να του ευχηθούμε καλό έργο και μακριά από πράξεις που ζημιώνουν το χωριό μας.
Ο ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου