Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ


Το κτίριο του ιστορικού Σχολείου του χωριού μας θα επισκευαστεί γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ψηλοβράχου, ακολουθώντας τις οδηγίες, ποιών άραγε, να πάρουν το Σχολείο από το Σύλλογο και παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση - γιατί κ. Δήμαρχε;- οι εξελίξεις για το θέμα τρέχουν και μάλιστα είναι πολύ θετικές.
Με παρέμβαση του Ηλία Γερνά, Ψηλοβραχιώτη Γαμπρού, ειδικού κατασκευαστή και συντηρητή τέτοιων παραδοσιακών κτιρίων, έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες προκειμένου να εκπονηθεί σε χρόνο ρεκόρ, τεχνική μελέτη συντήρησης και αναστήλωσης του Σχολείου μας. Η ενέργεια του κ. Γερνά είναι συγκλονιστική καθότι ο ίδιος δεν είναι Ψηλοβραχιώτης αλλά ένας σπουδαίος άνθρωπος που ξέρει τις πραγματικές αξίες της πολιτιστικής μας παράδοσης.
Είναι πράγματι συγκινητική η κίνησή του να αναλάβει αυτή την τόσο δύσκολη αποστολή. Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο μπράβο και ένα μέγιστο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον καλό φίλο τον Ηλία Γερνά, στην οικογένειά του αλλά και στον Δημήτρη Βλάχο από την Αμερική που φρόντισε να δρομολογηθεί αυτή η κίνηση.
Είναι σίγουρο πως όταν εκπονηθεί η μελέτη ότι θα υπάρξει συμμετοχή όλων μας για να κάνουμε το Σχολείο ένα πραγματικό στολίδι στο χωριό μας.
Όσον αφορά εκείνους που έχουν πάντα ένα αρνητικό λόγο για όλα στον Ψηλόβραχο θεωρούμε ότι πήραν το μήνυμα και αυτό τους αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου