Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΞΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ Ο π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ



Άλλον έναν προσοντούχο και πολλά υποσχόμενο κληρικό απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Στις 19 Δεκεμβρίου 2010, Κυριακή της προ του Χριστού Γεννήσεως, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Ιερόθεος, ένας σπουδαίος και φωτισμένος Ιεράρχης, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που ετελέστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, συλειτουργούντων πολλών ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης, χειροτόνησε Διάκονο, τον π. Κων/νο Κοντογέωργο, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών, από την Χούνη του Δήμου Παρακαμπυλίων.
Ο νέος Διάκονος, ως λαϊκός ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και αξιοπρόσεκτη λεβεντιά. Σεμνός και πάνω απ΄ όλα φιλικός και συνεργάσιμος με όλους, ξεχώριζε μεταξύ των νέων του τόπου μας.
Ο νεοχειροτονηθείς κατά την προσλαλιά του, υποσχέθηκε στον Μητροπολίτη ότι θα διακονήσει την τοπική Εκκλησία με ταπείνωση, υπακοή, ευλάβεια, φόβο Θεού, αγάπη, υπομονή, ανεκτικότητα, συγχωρητικότητα, διάκριση, απλότητα καρδιάς και χαρά πνευματική. «Γνωρίζω Σεβασμιώτατε, τόνισε ο π. Κων/νος ότι η Ιερωσύνη είναι ένας μεγάλος Σταυρός και εγώ θα κάνω τα πάντα για να τον σηκώσω επάξια στις πλάτες μου».
Ακόμη στον λόγο του ο π. Κων/νος ευχαρίστησε θερμώς τον Προκαθήμενο, της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, για την μεγάλη τιμή που του έκανε, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε να τον συμπεριλάβει στην χορεία των κληρικών της Μητρόπολης του, επίσης τις ευχαριστίες τους εξέφρασε στον πνευματικό του, στον παπα – Αλέξη Καραβάνα, στο οποίο έζησε κοντά του τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής του, όσους συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πορεία του στην Εκκλησία, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Φεγγούλη, πνευματικό του φίλο και εν Χριστώ αδελφό που τον ενέπνευσε να ενταχθεί στον Ιερό κλήρο και φυσικά στην σύζυγό του Σωτηρία και τους γονείς του.
Από την πλευρά του ο σεπτός ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ως στοργικός πατέρας, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο Διάκονο και μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης έναντι κάθε κοσμικής δόξας και εξουσίας, την ευθύνη του ιερέως στις μέρες μας επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει ο κάθε κληρικός άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του. «Να μάθεις να κάνεις υπακοή στη ζωή σου, όπως έκανε και ο Ιωσήφ, ο μνήστωρ, που υπάκουσε στον Άγγελο και στο θέλημα του Θεού», τόνισε με έμφαση ο Άγιος Ναυπάκτου ευχόμενος τέλος στον νεοχειροτονηθέντα να ζήσει και να προκόψει κατά χάρη Θεού.
Από την μεριά μας, όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, ευχόμεθα όπως ο εν λόγω κληρικός, αξιωθεί να υπηρετήσει μετά φόβου Θεού και παρρησίας το Ιερόν Θυσιαστήριον και να γίνει ΑΞΙΟΣ εργάτης του Αμπελώνα του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου