Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΡΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα για μια φορά ακόμη στην περίπτωση του Συλλόγου μας. Μετά από συντονισμένες κινήσεις και με προσωπικές ενέργειες του Ηλία Γερνά, γαμπρού του μακαρίτη Πέτρου Βλάχου, η επιμονή μας να εκπονηθεί τεχνική Μελέτη και να επισκευαστεί το ιστορικό Σχολείο του χωριού μας, επιβραβεύτηκε με την Μελέτη που σας παρουσιάζουμε στην συνέχεια.
Πρόκειται για μια πολυσέλιδη (14 σελίδες) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ που προβλέπει όλες τις εργασίες και τους τρόπους επισκευής του Σχολείου. Την Μελέτη εκπόνησε ο Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. κ. Μιχαήλ Μεσλογγίτης, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Ηλία Γερνά.
Ότι και να πούμε είναι λίγο γι΄ αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους, που έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ψηλόβραχο, πολύ μεγαλύτερο από κάποιους Ψηλοβραχιώτες, που έκαναν τα πάντα να φύγει το Σχολείο από τον Σύλλογο. Ευτυχώς όμως η παρέμβαση του Δημήτρη Βλάχου ήταν καθοριστική και όλα πήγαν κατ΄ ευχή με αποτέλεσμα σήμερα να έχει ο Σύλλογος στα χέρια του μια ολοκληρωμένη Μελέτη για την επισκευή του Σχολείου μας.
Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη, μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο Αγρινίου για θέματα Συλλόγου και θα δρομολογηθούν όλες εκείνες οι κινήσεις έτσι ώστε το Σχολείο να ενταχθεί και σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Από τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας, να γίνει το όνειρο του αείμνηστου Πέτρου Βλάχου πραγματικότητα. Στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας, θα συνεισφέρει τα μέγιστα ο Πρόεδρος του Χωριού μας Νίκος Τσούλος, ο συγχωριανός μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης και φυσικά οι συγχωριανοί μας από το εξωτερικό, έτσι ώστε υπό την επίβλεψη του Ηλία Γερνά, που είναι ειδικός στις συντηρήσεις τέτοιων κτηρίων να ξεκινήσει και η επισκευή του Σχολείου μας.
Να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και σύντομα να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου