Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ Για άλλη μια χρονιά δυναμικό το παρόν του Συλλόγου και του Χωριού μας


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στον Ψηλόβραχο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογό μας, με τον Σύλλογο Επισκοπής και τους Προέδρους των παραλίμνιων χωριών, διοργάνωσαν με άψογο τρόπο την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων της Λίμνης Κρεμαστών. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Καρτσακάλης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καρπενησίου π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Αρχιερατικός Αγίου Βλασίου π. Βασίλειος Καρατζίνης, ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος π. Κων/νος Κοντογεώργος, ο εφημέριος Κερασοχωρίου π. Βασίλειος Βλάχος, Ιερείς άλλων χωριών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου κ.κ. Α. Κούρος και Κ. Παπαθανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Νίκος Φούκας και Δημ. Βελατέτης, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων και Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Ποιότητας ζωής κ. Βάσω Φεγγούλη, ο Πρόεδρος του Χωριού μας Νίκος Τσούλος, οι Πρόεδροι των χωριών Χαράστης, Επισκοπής, Χούνης, Παλαιοχωρίου καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισκοπής Φίλλιπος Μουτόπουλος και πλήθος κόσμου.
Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης (Το Σταυρό τον έπιασε ο Κώστας Σερπάνος που ήταν με την βάρκα του κάτω από την Γέφυρα), ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα γλυκού και τσίπουρου σε όλους.
Ως Σύλλογος είμαστε ευτυχείς που ο Αγιασμός των Υδάτων της Λίμνης Κρεμαστών στην Γέφυρα, κάτι που ξεκινήσαμε πριν 12 χρόνια, έγινε πλέον θεσμός.
Αισθητή η απουσία όλων εκείνων που μέχρι πρότινος ήταν στα πράγματα… και όλων εκείνων που θεωρούσαν το κάθε χωριό φέουδο τους.
Αδέλφια Ψηλοβραχιώτες και συντοπίτες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου